Vissza a Newsroom-ba
ADÓZÁSI SEGÉDLET 2024
E-book megtekintése
Mailchimp - subscribe form sidebar

Munkavállalói nyomtatványok lakóhelyelhagyáshoz | News Flash

28 március 2020
Ez a cikk
nyelven is elérhető

A magyar kormány 2020. március 27-án újabb rendeleteket tett közzé, és szigorították a feltételeit annak, hogy ki hagyhatja el az otthonát. A március 28-ától életbe lépő intézkedések legfőbb célja, hogy az állampolgárok  otthonukból dolgozzanak és csak a legszükségesebb esetekben hagyják el otthonaikat.

A rendelet szerinti több tevékenység is felmentést képez a lakhelyelhagyási tilalom alól, így például a munkavégzés céljából máricus 28-a után is el lehet hagyni otthonunkat.

Az alábbi két letölthető formanyomtatvány komoly segítség lehet a munkavállalók és a megbízási szerződéssel dolgozók számára, hogy egy hatósági igazoltatás esetén is tudják bizonyítani a hatóságoknak, hogy munkavégzés céljából hagyták el a lakhelyüket.

Utóbbi esetében vagy végig alá kell húzni a dokumentumban a megfelelő megnevezést (megbízott/vállalkozó, illetve megbízó/megrendelő), vagy végig törölni kell a nem relevánst.

A nyomtatvány tetszés szerint bővíthető, illetve pl. területi képviselő számára is személyre szabható. Az ilyen és ehhez hasonló munkakörben lévő munkavállalók esetében javasolt, ha határidőnaplóval vagy más módon tudják igazolni, hogy kihez mennek. Esetleg az ő nyomtatványukba érdemes komplett megyéket vagy más nagyobb területi egységeket írni.

Érdemes még a nyomtatvány mellett a munkaszerződést és/vagy a munkaköri leírást is tartsák maguknál a munkavállalók.

Illetve szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy jelen pillanatban nem láthatjuk előre az új kormányrendelethez kapcsolódó jogalkalmazói gyakorlatot, így garantálni nem tudjuk, hogy a fenti dokumentumok maradéktalanul elegendőek lesznek, de a kormányrendeletben erre vonatkozóan nincsenek megkötések, előírások.

ADÓZÁSI SEGÉDLET 2024
E-book megtekintése
Mailchimp - subscribe form sidebar
downloadcrosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram