Vissza a Newsroom-ba
ADÓZÁSI SEGÉDLET 2024
E-book megtekintése
Mailchimp - subscribe form sidebar

Kell-e külföldi ügyvezető részére magyar adóazonosító jelet igényelni?

25 október 2021
Kell-e külföldi ügyvezető részére magyar adóazonosító jelet igényelni?

Válasz erre a feltevésre egyértelműen, hogy igen, külföldi ügyvezető részére is kell magyar adóazonosító jelet igényelni.

Erre vonatkozó előírást az Art. 1. mellékletének 1.8-as számú pontja tartalmaz, amely az adóhatósághoz bejelentendő adatokat sorolja fel, többek között, hogy a képviselő adóazonosító jelét is be kell jelenteni.

Tehát nemcsak azon képviselők számára, akik magyar állampolgárságú természetes személyek, hanem minden képviselő részére kell kérelmezni a magyar adóhatóságnál adóazonosító jelet – amennyiben még nem rendelkeznek ezzel.

Ez az adóazonosító jel az adóhatóság számára a magánszemély azonosításra szolgál. Önmagában az adóazonosító jel birtoklása nem jelenti azt, hogy a magánszemély belföldi illetőségű magánszemélynek minősül és adóbevallást kell készíteni a magyar adóhatóságnak, feltéve, hogy nem keletkezik a vonatkozó nemzetközi egyezmény értelmében Magyarországon adóztatható jövedelme, egyezmény hiányában pedig nem tartózkodik huzamosabb ideig Magyarország területén.

Az esetlegesen hiányzó adóazonosító jel igénylésével, valamint a bejelentéssel kapcsolatosan kollégáink szívesen állnak rendelkezésére.

Amennyiben további kérdése merülne fel a témában, forduljon hozzánk bizalommal.

ADÓZÁSI SEGÉDLET 2024
E-book megtekintése
Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram