Vissza a Newsroom-ba
ADÓZÁSI SEGÉDLET 2024
E-book megtekintése
Mailchimp - subscribe form sidebar

Közeleg szeptember 30-a és hamarosan lejár a szankciómentes időszak | News Flash

10 szeptember 2020
Közeleg szeptember 30-a és hamarosan lejár a szankciómentes időszak

Eljött a szeptember, véget értek a nyári szabadságok, becsöngettek az iskolákban is, azonban a gazdasági tevékenységet végzők számára – legyenek az üzleti szféra bármely területén is  – nem csak ezen tények fontosak.A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. április 21-én jelent meg a Magyar Közlöny 82. számában a gazdaságvédelmi akcióterv, melynek keretében a Társaságok – gazdasági helyzetük könnyítése érdekében – szeptember 30-ig kaptak haladékot a

  • Beszámolási kötelezettség teljesítésére
  • Adókötelezettségek teljesítésére (társasági adó, innovációs járulék, iparűzési adó bevallási-és befizetési kötelezettség)
  • Online számlaregisztrációs bejelentésre

A határidő közeledtével el kell készíteni a Társaságok beszámolóját, évzáró adóbevallásait és be kell fizetni az esetlegesen felmerülő adókötelezettséget is.

Abban az esetben, ha a Társaság anyagi helyzete még mindig nem megfelelő, esetleg üzleti partnerei miatt még túl sok a kinnlevősége, akkor érdemes az Adóhivatal részére mihamarabb benyújtani fizetési könnyítésre irányuló kérelmet.

Az átmeneti időszak módot ad a számlázó programok elmaradt fejlesztésének befejezésére és a kiterjesztett számlaadat-szolgáltatási kötelezettség mielőbbi teljesítésére. A szankciómentes időszak lehetőséget biztosít az újonnan kötelezett körnek, hogy letöltse a NAV ingyenes Online Számlázó programját, vagy más módon szervezze meg az adatszolgáltatási kötelezettségét.

Amennyiben a beszámoló készítésével, adóbevallásokkal kapcsolatosan kérései, kérdései lennének, vagy szüksége van tanácsadásra, halasztási kérelem benyújtására, forduljon hozzánk bizalommal. Kollégáink mind könyvelési, mind adózási és jogi kérdésekben állnak rendelkezésére.

ADÓZÁSI SEGÉDLET 2024
E-book megtekintése
Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram