Nemzetközi könyvelési szolgáltatások

A nemzetközi vállalatok számos kihívással nézhetnek szembe, a kulturális és ízlésbeli különbségek mellett jelentős eltérések lehetnek a jogszabályokban, valamint a könyvelési követelményekben még olyan látszólag egységes területen is, mint az Európai Unió.
Bár az Európai Unió IFRS követelménye már csaknem tíz éve érvényben van, azonban még mindig nehéz a nemzetközi pénzügyi jelentéstételi szabványokhoz (IFRS) kiválóan értő szakértőt találni, mi több az Általánosan elfogadott könyvelési alapelvek (GAAP) kapcsán továbbra is szinte lehetetlen hozzáértő szakembert találni.

Azonban az IFRS könyvelés és US GAAP könyvelés alkalmazásából származó előnyök bőven túlmutatnak a szabályozási és jogi követelményeknek való megfelelésen. Mindkét szabvány célja a befektetők tájékoztatása a döntéshozatal során, azonban az IFRS és a US GAAP alapul szolgálhat olyan információs rendszerekhez, amelyek segítséget nyújthatnak a cégvezetőknek a tőke elhelyezésében és a nyereségesség maximalizálásában. Az IFRS és a US GAAP ezen funkciói különösen alacsony hatékonysággal működnek olyan országokban – amelyekből még mindig sok van – ahol a nemzeti GAAP az adózásra összpontosít és így ellehetetleníti az egyéb irányú felhasználásukat.

Az odaadó és tapasztalt munkatársaink segítségével az alábbi szolgáltatásokat kínáljuk Önnek:

  • Egyedi és konszolidált pénzügyi jelentések elkészítése a nemzetközi pénzügyi jelentéstételi szabványoknak (IFRS) megfelelően.
  • Egyedi és konszolidált pénzügyi jelentések elkészítése az amerikai Általánosan elfogadott könyvelési alapelveknek (US GAAP) megfelelően.
  • Személyre szabott cégvezetői jelentések elkészítése cége egyedi szükségletei alapján
  • Nemzeti általánosan elfogadott könyvelési elvek (nemzeti GAAP) szerinti elszámolások elkészítése összhangban az EU és a nemzeti könyvelési jogszabályokkal és/vagy ezen jogszabályok összeegyeztetése az IFRS/US GAAP-vel.
crosschevron-rightarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram