Vissza a Newsroom-ba
Mailchimp - subscribe form sidebar

Karácsonyi gyűjtés a zempléni közösség számára | Társadalmi felelősségvállalás

11 december 2019
Ez a cikk
nyelven is elérhető

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is fontosnak tartottuk meleg ruhával és tartós élelmiszerrel segíteni rászoruló embertársainkat. Az Angyalvár alapítvány segítségén keresztül jutottunk el a Miskolc mellett fekvő mintegy 400 fő lakta zempléni településre, melynek történelme egészen a 13. század elejére nyúlik vissza.

Az Accace Hungary tulajdonos ügyvezetője három kolléga társaságában látogatott el Borsod megyébe a vállalat által vásárolt 230 db Mikulás-csomaggal, amelyet ezen felül az Accace Hungary munkatársai saját pénzükből, mintegy 110.000 Ft-tal egészítettek ki, amelyből 140 l étolajjal és 140-140 kg liszttel, cukorral és rizzsel, valamint kb. 50 zacskónyi ruhával és gyerekjátékkal segíthettük a helyi közösséget.

Utunk először az óvodába vezetett, ahol mintegy 50 kisgyerek várta különböző mondókákkal, énekléssel és táncokkal a Mikulást, aki a gyönyörű produkciókat csokoládé-csomagokkal hálálta meg. Ezek után meglátogattuk a helyi általános iskola elsőtől negyedikes tanulóit, akik szintén nagy lelkesedéssel várták a Mikulást és a magával hozott ajándékokat. A kisiskolások alig akarták elengedi újdonsült Mikulásunkat, akit végül több énekkel búcsúztattak.

A csomagok átadása után lepakoltuk a több, mint 500 kilogrammnyi tartós élelmiszert és meleg ruhát, majd a munka után a helyi vezetők és aktivisták társaságában élvezhettük a helyiek vendégszeretetét meleg húsleves és rántott hús formájában.

Az óvodában, iskolában, a településen és a meleg ruha kiosztásáról készült megannyi kép fentebb tekinthető meg, reméljük valamennyire visszaadják azt a szeretet amit kaptunk a helyi közösségtől. Mi is gazdagabbak lettünk aznap.

Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram