Vissza a Newsroom-ba
Mailchimp - subscribe form sidebar

Gyógynövény túra | Csapatépítő 2021

1 július 2021

A mérséklődő, ám még mindig aktuális vírushelyzet miatt úgy döntöttünk idén nem utazunk el a szokásos Accace csapatépítő alkalmából, hanem egy budapesti erdőben és tisztáson fogunk közös programokon részt venni Hűvös-völgyben. Mindenféleképpen szerettünk volna alkalmat biztosítani, hogy mindenki megismerhesse az új kollégákat és hosszú idő után újra találkozhasson a régi jól megszokott munkatársakkal is.

Mivel számunkra nagyon fontos minden Accace alkalmazott egészsége és szerettünk volna segíteni kicsit abban, hogy a lehető legtermészetesebb módokon is megőrizzék azt, ezért, a gyógynövények és azok jótékony hatásai kerültek aznap a középpontba. Sokat tanultunk róluk túravezetőinktől: Sebestyén Bencétől (gyógynövény-szakértő) és Horváth Petrától (gerinc tréner) tájékozódni mind a növények felhasználásának mikéntjében, mind azok felismerésében.

 Hármashatárhegyi tisztás felé vezető úton Bence közreműködésével tanulhattunk az itthon honos gyógynövényekről, azok modern kori felhasználásáról, lelőhelyükről és beazonosításukról. A gyorstalpaló tanfolyam után 5-10 fős csapatokba szerveződve gyűjtöttünk az ebédhez készülő salátához különböző gyógynövényeket, melyet később Bence készített el számunkra. A növény gyűjtés után az egész testre jótékony hatású átmozgató tornán vettünk részt Petra vezetésével. Miután feltöltődtünk a remek kis mozgás által, jöhetett az ebéd, melynek a sok finom falat mellett a főszereplője a már említett, Bence által készített, szuper egészséges és roppant jól sikerült tabulé saláta volt.

Ebéd után a korábban létrehozott csapatok gyógynövényekkel kapcsolatos kvíz versenyen vehettek részt, ahol győztes csapatot a kirándulás témájának megfelelő ajándékcsomaggal jutalmaztuk.

Levezetésként Bence megtanított minket, hogy a közösen gyűjtött lándzsás útifűből hogyan készíthetünk szirupot, melyet mindenki el is készíthetett magának még a helyszínen.

Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram