Vissza a Newsroom-ba
Mailchimp - subscribe form sidebar

Vacsora Kódex 2017

17 október 2017
Ez a cikk
nyelven is elérhető

Kertész Gábor (head of advisory) és Kertész-Balázs Nikolatta (HR specialist) receptje ismét bekerült a Vacsorakódex idei számába, amivel ügyfeleinket is megajándékozzuk idén.  Ezúton is gratulálunk nekik – Az Accace Hungary Csapata!

Hozzávalók (2 főre)

  • 30 dkg csirkemell
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 evőkanál őrölt csemegepaprika
  • só, bors
  • kevés olaj
  • 20 dkg tarhonya

Kadarka

Tarhonyáshúsunk
csemegepaprika
fűszerére kiválóan
harmonizál a
kadarka fűszeressége.

Tarhonyáshús

Mivel mindennap saját ebédet viszünk magunkkal így nálunk többnyire épp az a kérdés, hogy mi az, ami belefér a laptophátizsákba, nem folyik szét és melegítve is finom. Az én tapasztalatom az, hogy a jó öreg, múltrendszerbeli üzemi konyhák klasszikusai a legjobban hordozható ételek. De ezek közül is a kedvencünk a tarhonyáshús. Minden héten legalább egyszer ez lapul a táskámban.

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd néhány percre a felkockázott csirkehúst is vele együtt pirítjuk. Hozzáadunk két evőkanál pirospaprikát, elkeverjük és lassan kevergetve felöntjük 3-4 dl meleg vízzel. Beletesszük a felkockázott paradicsomot és a paprikát is, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk felforrni. hja felforrt, kis lángon lefedve tovább főzzük. Közben elkészítjük a tarhonyát.

20 dkg száraz tarhonyát olajon vagy zsíron gyakori kevergetés (vagy dobálás) mellett megpirítunk. Nem szabad félni a pirítástól, egész sötétbarnára meg lehet kapatni. Ha teflonos edényben csináljuk, biztosan nem ég meg, de remek ízt és színt kap a pirítástól.

Ha kész a pirítás, akkor felöntjük kicsit kevesebb, mint kétszer annyi vízzel. A felöntés után megsózzuk, és kis lángon gyakran kevergetve hagyjuk, hogy felszívja a vizet. Amikor már a víz nagy részét felvette, akkor hozzáadjuk a pörköltet is a levével együtt és hagyjuk, hogy a paprikás levet is magába szívja.

Tipp

A tarhonya igazán hálás tésztaféle, Hamar megszívja magát és puha lesz, de ha több vizet adunk hozzá, mint kéne, akkor azt is felveszi és nem lesz mázgás, mint a rizs.
A pörkölt készítéséhez pedig csirkemellet választottunk, mivel hamar megfő. Éppen ezért arra nincs idő, hogy a hozzávaló hagyma és zöldségek sűrű szafttá álljanak össze, de erre nincs is szükség, mivel a paradicsom- és paprikadarabok kifejezetten jól mutatnak a tarhonyáshúsban.
Tehát egy tavaszias pörköltet készítünk hosszú lével és zöldségdarabokkal. Természetesen készíthető sertésből és marhából is ízlés szerint.

Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram