Vissza a Newsroom-ba
ADÓZÁSI SEGÉDLET 2024
E-book megtekintése
Mailchimp - subscribe form sidebar

Megjelentek a kisbenzinkutaknak járó kedvezmények részletszabályai | NAV-Figyelő 11. hét

21 március 2022

1. Kisbenzinkutak kedvezményei – az érvényesítés feltételei

A NAV felhívja a figyelmet az előző héten részletesen ismertetett, a kisbenzinkutak által igénybevehető kedvezmények feltételeire, melyek alapján a 2022. március 6-án már fennálló munkaszerződések esetén a munkáltatónak a munkabér kifizetéseket teljesítenie kell, és a munkaszerződéseket nem szüntetheti meg munkáltatói felmondással 2022. június 30-ig. Az egyes, elérhető kedvezményekről az előző heti NAV-figyelőben részletesen írtunk.

2. Adótraffipax – ellenőrzésekre hívja fel a figyelmet a NAV

a, A NAV Baranya Megyei Adó-és Vámigazgatósága március 21. és 27. között vizsgálja az alábbi helyeken a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, illetve az áruk eredetét:

  • kedden Szigetváron a ruhaboltokban,
  • szerdán Pécsett a paleo, vegán és vegetáriánus éttermekben,
  • csütörtökön pedig Pécsett a festékboltokban

Emellett a megye építkezésein is számítani kell a héten a NAV ellenőreire, akik a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják majd.

b, Az adóhatóság Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a március 21-i héten az a következők szerint tervezik helyszíni ellenőrzéseiket:

  • hétfőn a Balassagyarmati,
  • kedden a Salgótarjáni,
  • szerdán a Pásztói
  • csütörtökön a Rétsági,
  • pénteken a Bátonyterenyei,
  • szombaton pedig a Szécsényi járásban.

Az adóellenőrök a szabályszerű foglalkoztatás, az áruk eredete, az online pénztárgép megfelelő használata illetve a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítése mellett ellenőrzik majd a tényleges és bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetve a megfelelő áfakulcsok alkalmazását.

c, A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a március 21. és 27. közötti héten ellenőrzi a bizonylatolási kötelezettség teljesítését, a pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások és az év végi leltár szabályszerű meglétét, az áruk eredetét, és a foglalkoztatás szabályszerűségét a ruházati-, fehérnemű- és cipőkereskedőknél; ételkiszállítással foglalkozó vendéglátóknál és az építkezéseken.

d, A Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai március 21-én, hétfőn a megyei építkezéseken ellenőrzik majd az építkezéseken a szabályszerű foglalkoztatást.

e, A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei egész március hónapban folyamatosan ellenőrzik a megyei vendéglátóhelyeken az egyes adózással kapcsolatos előírások betartását, így különösen a bizonylatolás és az online pénztárgép használatának szabályszerűségét, illetve az áruk eredetét.

ADÓZÁSI SEGÉDLET 2024
E-book megtekintése
Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram