Vissza a Newsroom-ba
ADÓZÁSI SEGÉDLET 2024
E-book megtekintése
Mailchimp - subscribe form sidebar

Fókuszban az új Ügyfélportál | NAV-Figyelő 31. hét

8 augusztus 2022
 1. Megjelent az Adóvilág augusztusi száma – fókuszban az új Ügyfélportál

Megjelent a NAV hivatalos lapjának 2022. augusztusi száma. Az Adóvilág legújabb példányából mindenki számára elérhető az új Ügyfélportálra vonatkozó, hasznos tudnivalókról szóló cikk.

A cikkben a szerző összefoglalja, hogy milyen funkciókkal látták el az eBEV szolgáltatást felváltani hivatott új portált. Az új felület arculata egységes, könnyen kezelhető; egyaránt elérhető okostelefonról és tabletről is. Az egyes lekérdezések közül számos már nem csak PDF formátumú eredményeket tesz elérhetővé, hanem más adatformátumokat is (.xkr, .xls, .xml). Az új Ügyfélportálon minden olyan szolgáltatás elérhető, amely eddig az eBEV felületén megtalálható volt, emellett pedig új szolgáltatások is helyet kaptak a felületen. Ilyenek például:

 • A NAV részére beküldött űrlapok lekérdezése,
 • A NAV-tól kapott dokumentumok lekérdezése,
 • Hiányzó bevallások megjelenítése
 • Egészségügyi szolgáltatási járulék adatainak lekérdezése
 • Idővonal-szolgáltatás
 • Egyszerűsített, személyre szabott adónaptár-szolgáltatás
 • Ügyfélszolgálati időpontfoglalkoztatás

Egyes adatok mostantól külön lekérdezés nélkül, „valós időben” elérhetőkké váltak „widget”-eken (csempéken) keresztül. Ezek a legfontosabb, a NAV által nyilvántartott adatokat jelenítik meg, mint például az adószámla aktuális, könyvelt egyenlégét vagy azt, hogy van-e hiányzó bevallása a felhasználónak.

A képviselt adózók elérése is átláthatóvá vált a felületen, illetve, amennyiben olyan dokumentum benyújtására készül az adózó, amelynél erre lehetőség van, úgy a NAV az ONYA alkalmazásba irányítja át a felhasználót.

Számos új funkciót tartalmaz a portál, amely mellett a kezelés is könnyebbé vált, illetve az új arculatnak köszönhetően átláthatóbb felületet kapunk a legfontosabb adózási ügyeink intézéséhez. Az oldaltérkép menüpontban pedig megtalálható az összes, a portálon keresztül elérhető funkció.

A NAV Ügyfélportál azonosítás után az alábbi linken érhető el: http://ugyfelportal.nav.gov.hu/

 1. Augusztus 8-án az esti órákban karbantartás alatt lesz az Online Számla rendszer

Karbantartás miatt az Online Számla rendszert a NAV 2022. augusztus 8-án 18 órától 20 óráig leállítja. A karbantartást követően a rendszer frissülni fog, és az újra elérhetővé válik.

 1. Adótraffipax

Baranya megyében augusztus 8. és 14. között hétfőn Komlón, a taxisokat, szerdán Pécsett, a kürtőskalács-árusokat, pénteken pedig szintén Pécsett, a Vásárcsarnok vendéglátóhelyeit ellenőrzik.

Ellenőrzésekre kell számítaniuk a Palkonya Hangja, Szentlőrinci Gazdanapok, valamint a Siklósi Várfesztivál rendezvényen árusítóknak is. Az építkezéseken az ellenőrzések továbbra is folyamatosak.

Tolna megyében augusztus 8. és 12. között a építkezéseket és az építőanyag-kereskedőket ellenőrzik majd az adóhatóság munkatársai az alábbi helyszíneken:

 • augusztus 8, hétfő – Dunaföldvár,
 • augusztus 9, kedd – Bonyhád,
 • augusztus 10, szerda – Szekszárd,
 • augusztus 11, csütörtök – Tamási,
 • augusztus 12, péntek – Paks

Heves megyében augusztus hónapban a megyei szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon, kitelepüléseken ellenőriznek a NAV munkatársai.

Vas megyében augusztus 8. és 31. között a számítástechnikai üzletekben, a papír- és írószerüzletekben, valamint a ruhaboltokban ellenőriznek.

Komárom-Esztergom megyében augusztus 8. és 12. között a vendéglátóhelyeken, cukrászdákban, fagylaltozókban kell ellenőrzésekre számítani.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében augusztus 8. és 13. között a strandokon, fürdőkben és az idegenforgalmi szempontból frekventált helyeken ellenőriznek majd az adóhatóság ellenőrei.

ADÓZÁSI SEGÉDLET 2024
E-book megtekintése
Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram