Vissza a Newsroom-ba
ADÓZÁSI SEGÉDLET 2024
E-book megtekintése
Mailchimp - subscribe form sidebar

Novemberben jövedéki termékeket forgalmazó kiskereskedőket, továbbá autó- és gumiszervizeket ellenőriz kiemelten a NAV | NAV-Figyelő 44. hét

5 november 2021

. Adathalászatra figyelmeztet az adóhatóság

Sajnos a csalók figyelmét is felkeltette a családi adó-visszatérítés. Sem e-mailben, sem telefonon, sem SMS-ben ne adjon meg senki bizalmas adatokat. Az szja-visszatérítéshez szükséges adatokat kizárólag a VISSZADO nevű nyilatkozatban várja a NAV.

A VISSZADO jelű nyomtatvány benyújtási módjairól a 43. heti NAV-Figyelőből  részletesen tájékozódhatnak az érintettek.

2.Adótraffipax

  • Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága és a NAV Bevetési Igazgatósága munkatársai 2021. október 18. és december 18. között ellenőrzik a jövedéki termékeket forgalmazó budapesti kiskereskedőket, vendéglátóhelyeket.

  • Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. november 8. és 12. között az autó- és gumiszervizeket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

  • Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2021. november 8. és 12. között az építőipari kisgépbérbeadókat és a jövedéki kiskereskedőket ellenőrzik a megyében. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, adatkapcsolatát, az alkalmazottak bejelentését, valamint forgalomszámlálást is végeznek.

  • Zala megye

A NAV munkatársai 2021. november 1. és december 19. között a jövedéki termékeket forgalmazó kiskereskedőket ellenőrzik.  A revizorok a jövedéki termékek beszerzését igazoló számlákat, az alkoholtermékek zárjegyeit, a számla- és nyugtaadás teljesítését, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését, az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

ADÓZÁSI SEGÉDLET 2024
E-book megtekintése
Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram