Vissza a Newsroom-ba
ADÓZÁSI SEGÉDLET 2024
E-book megtekintése
Mailchimp - subscribe form sidebar

Már megkezdődött a webáruházak ünnepekhez kapcsolódó ellenőrzése | NAV-Figyelő 46. hét

15 november 2020

A NAV Észak-budapesti Igazgatóságának akciója az év végéig tart. A NAV ügyfélfogadása is alkalmazkodik a COVID-19 miatt kialakult helyzethez.

1.Egyéni Vállalkozók Nyilvántartásának karbantartása zajlik november 16-án

Az EVNY és a Webes Ügysegéd egyéni vállalkozói felületének üzemszünete lesz 2020. november 16-án (hétfőn) 8.00-12.00 óra között.Az Egyéni Vállalkozók Nyilvántartásának karbantartása miatt nem lesznek elérhetők az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos (személyes, telefonos és Webes Ügysegéd alkalmazáson keresztüli) ügyintézési lehetőségek.

2.Időpontot kell foglalni az ügyintézéshez

A Kormányablakokban működő NAV-ablakokban 2020. november 12-től a személyes ügyintézéshez előzetes időpontfoglalásra van szükség.

A Kormányablakokban NAV ügyintézésekhez időpontot a https://www.nav.gov.hu/nav/szolgaltatasok/ugyfelszolgalati_idopont_foglalasa menüpont alatt foglalhat.

A gyors és rugalmas ügyintézéshez célszerű a NAV elektronikus szolgáltatásait használni. Az e-ügyintézésről a NAV honlapján a 32. számú, a telefonos ügyintézésről pedig a 33. számú információs füzetben olvasható további információ.

3.Megjelentek a decemberi üzemanyagárak

Ha a személyi jövedelemadó törvény hatálya alá tartozó magánszemély az üzemanyagköltséget a közleményben szereplő árak szerint számolja el, nem szükséges az üzemanyagról számlát beszerezni.

4.Tájékoztató az EUR Ft-ban kifejezett vámjogszabályok keretén belül alkalmazandó értékéről

A NAV tájékoztatja ügyfeleit, hogy a 2021. január 1-jétől 2021. december 31-ig tartó időszakban az euróban megadott összegek forintban kifejezett értékének a Vámkódex 53. cikk (2) bekezdése szerinti esetekhez kapcsolódó meghatározása során az 1 EUR=359,89 Ft árfolyam alkalmazandó.

5.Feketelisták

Alkalmazottukat bejelentés nélkül foglalkoztatók

Bejelentkezési kötelezettséget mulasztók adatai

6.Pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések

7. Adótraffipax

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. november 11-étől év végéig az ünnepekhez kapcsolódóan webáruházakat ellenőriznek. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, illetve az áruk eredetét vizsgálják.

ADÓZÁSI SEGÉDLET 2024
E-book megtekintése
Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram