Vissza a Newsroom-ba
ADÓZÁSI SEGÉDLET 2024
E-book megtekintése
Mailchimp - subscribe form sidebar

Mezőgazdasági tevékenységet végzőknél is fennállhat az online számlaadat szolgáltatási kötelezettség | NAV-Figyelő 38. hét

19 szeptember 2020

Megjelentek továbbá a Brent napi jegyzési adatok és közzétette a NAV az októberi üzemanyagárakat.

  1. Frissített infromációs füzet jelent mega héten.

Mezőgazdasági őstermelő adózása 2020

A megjelent információs füzet legfőbb változásként kiemeli, hogy  2020. július 1-jétől a mezőgazdasági tevékenységet végző adóalanyok számlával (vagy számlát helyettesítő okmánnyal) kísért belföldi adóalanyok részére történt teljesítései vonatkozásában is fennáll az online számlaadat szolgáltatási kötelezettség.

A mezőgazdasági őstermelő – ideértve a tevékenységét a tárgyévben kezdő mezőgazdasági őstermelőt is – a minimálbér 92 %-nak megfelelő összeg után fizeti meg a 18,5 % társadalombiztosítási járulékot. Ennek megfelelően 2020. július 1-jétől havi 148 120 forint a járulék alapja.

2.Megjelent a közlemény az októberi üzemanyagárakról

3.Közzétette a NAV Brent napi jegyzési adatok alapján meghatározott átlagárat

4.Feketelisták:

5.Adótraffipax

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. szeptember 21. és 25. között a budapesti szépészeti-, valamint egészségmegőrző szolgáltatókat ellenőrzik.

A NAV baranyai munkatársai szeptember 21. és 27. között hétfőn Pécsett, a horgászboltokat, kedden Komlón az élelmiszerboltokat, csütörtökön pedig Pécsett, a Ferencesek utcájában található üzleteket ellenőrzik.

A NAV Komárom-Esztergom megyében szeptember 21. és 25. között a számítástechnikai és mobiltelefon-üzleteket ellenőrzi. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

A NAV által közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

ADÓZÁSI SEGÉDLET 2024
E-book megtekintése
Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram