Vissza a Newsroom-ba
Mailchimp - subscribe form sidebar

Integrált vállalatirányítási rendszer kiválasztása – ERP|News Flash

15 augusztus 2024

A megfelelő vállalatirányítási rendszer kiválasztása

Az integrált vállalatirányítási rendszer kiválasztása egy kritikus lépés minden vállalat számára, amely a hatékony és gördülékeny üzletvezetés kulcsa. A vállalatirányítási rendszerek (másnéven ERP rendszerek) átfogó képet nyújtanak a vállalat működéséről, és optimalizálják az egyes területek közötti adatáramlást, ezáltal növelve a versenyképességet.

ERP - Integrált vállalatirányítási rendszer kiválasztása

Az ERP, mint a hatékony üzletvezetés kulcsa

Napjainkban a versenyképesség megőrzése elengedhetetlenné teszi a hatékony és gördülékeny üzleti folyamatokat. Az integrált vállalatirányítási rendszerek (ERP) bevezetése kulcsfontosságú lépés lehet ezen az úton, hiszen átfogó képet nyújtanak a vállalat működéséről, és optimalizálják az egyes területek közötti adatáramlást. Ezáltal nemcsak hatékonyságot növelnek, hanem segítenek a vezetőknek a stratégiai döntések meghozatalában is.

Mire kell figyelni a vállalatirányítási rendszer kiválasztásakor?

Napjainkban a versenyképesség megőrzése elengedhetetlenné teszi a hatékony és gördülékeny üzleti folyamatokat. Az integrált vállalatirányítási rendszerek (ERP) bevezetése kulcsfontosságú lépés lehet ezen az úton, hiszen átfogó képet nyújtanak a vállalat működéséről, és optimalizálják az egyes területek közötti adatáramlást. Ezáltal nemcsak hatékonyságot növelnek, hanem segítenek a vezetőknek a stratégiai döntések meghozatalában is.

  • Üzleti igények: Az ERP rendszernek illeszkednie kell a vállalat egyedi igényeihez és céljaihoz. Fontos, hogy a rendszer képes legyen kezelni a vállalat által használt funkciókat és folyamatokat, , így támogatva a az üzleti stratégia megvalósulását.
  • Méret és skálázhatóság: A rendszernek megfelelő méretűnek kell lennie a vállalathoz, és képesnek kell lennie a növekedés támogatására. Egy jó ERP rendszernek rugalmasnak kell lennie, hogy alkalmazkodni tudjon a vállalat fejlődéséhez.
  • Integráció: Az ERP rendszernek integrálhatónak kell lennie a meglévő üzleti alkalmazásokkal, mint például a CRM-mel vagy a HR-rendszerrel. Az integráció lehetőségei nagyban befolyásolják a rendszer hatékonyságát és a folyamatok átláthatóságát.
  • Felhasználói élmény és használhatóság: A rendszernek könnyen használhatónak kell lennie a munkatársak számára, és intuitív felülettel kell rendelkeznie. A felhasználói élmény kulcsfontosságú a bevezetés sikerességéhez és a mindennapi használat hatékonyságához.
  • Költség és ROI: Az ERP bevezetése jelentős befektetést igényel, ezért fontos, hogy alaposan mérlegeljük a költségeket, beleértve a licencdíjakat, a bevezetési és karbantartási díjakat, valamint a rendszer hosszú távú értékteremtési képességét.

A modern ERP rendszerek lényeges kritériumai

 A modern ERP rendszereknek számos kihívásnak kell megfelelniük, hogy valós hozzáadott értéket nyújtsanak a vállalatok számára:

  • Valós idejű betekintést nyújtsanak a vállalat működésébe: Egy hatékony ERP rendszer valós idejű betekintést nyújt a vállalat működésébe, lehetővé téve a gyors és pontos döntéshozatalt.
  • Automatizáció és hatékonyságnövelés: A modern ERP rendszerek támogatják az automatizációt, ami növeli a vállalat hatékonyságát és csökkenti az emberi hibák lehetőségét.
  •  Mobilitás és távoli elérés: A mai üzleti világban elengedhetetlen, hogy az ERP rendszerek támogassák a mobil munkavégzést és a távoli hozzáférést.
  •  Biztonságosak és megbízhatóság: Az ERP rendszereknek meg kell felelniük a legújabb adatvédelmi előírásoknak, biztosítva a vállalati adatok biztonságát.
  • Megfeleljenek a legújabb adatvédelmi előírásoknak.

A Business Central előnyei az integrált vállalatirányításban

Cégünk több ERP rendszer mélyreható vizsgálata után végül a Microsoft rendszerét, a Business Centralt (továbbiakban BC) választotta; nem csak a kiszervezett könyvelési munkáknál, hanem a cégünk belső könyvelésénél is ezt a rendszert használjuk.

Alább teljesség igénye nélkül felsorolunk pár, a saját tapasztalatunk által fontosnak vélt szempontot, amivel a BC segítette a mi, és rajtunk keresztül az ügyfeleink munkáját:

  • Megbízható és stabil platform: A Business Central a Microsoft Azure felhőplatformon alapul,  amely biztosítja a megbízhatóságot és a skálázhatóságot. A szoftvert nem saját szerverre telepítettük, így nem volt magas bevezetési költség, és nem kellett saját szerverrel járó feladatokkal foglalkozni. A költségek tervezhetőek és rugalmasan változtathatóak (új felhasználók vásárlásával, törlésével)
  • Könnyen használható felület: A Business Central intuitív felülettel rendelkezik, amelyet a munkatársak könnyen elsajátíthatnak. Ezen kívül a felhasználói felület több nyelven is elérhető, ami megkönnyíti a nemzetközi cégek számára is a bevezetést.
  • Széleskörű funkcionalitás: A Business Central számos funkciót kínál a pénzügyektől a logisztikáig és a gyártásig, ami lehetővé teszi, hogy a vállalatok egyetlen platformon kezeljék üzleti folyamataikat.
  • Integráció a Microsoft termékekkel: A Business Central integrálható a Microsoft Office 365, a Dynamics 365 Sales és más Microsoft termékekkel. Ez a könnyű és gyors átjárás teszi a riportokat gyorsan elérhetővé és számokat elemezhetővé.
  • Versenyképes ár: A Business Central árképzése versenyképes, és számos licencelési lehetőség áll rendelkezésre.

A BC bevezetése és használata nem csak a fent megjelölt előnyöket nyújthatja az Önök cégének, hanem a könnyű hozzáférhetőség révén külső szolgáltatóknak is könnyedén lehet jogosultságokat adni a könyvelői/főkönyvelői feladatok ellátására, így hatékonyan és gyorsan lehet szakértőt bevonni a könyvelési folyamatokba.

Záró gondolatok a megfelelő vállalatirányítási rendszer kiválasztásáról

Az integrált vállalatirányítási rendszer kiválasztása egy hosszú távú befektetés, amely jelentős hatással lehet a vállalat működésére és versenyképességére. Egy jól megválasztott ERP rendszer nemcsak a vállalati folyamatokat optimalizálja, hanem hozzájárul a stratégiai célok eléréséhez is. Cégünk tapasztalata alapján a Business Central kiváló választásnak bizonyult, amely jelentős előnyökkel járhat az Önök számára is.

Ne feledje, hogy a megfelelő ERP rendszer kiválasztása kulcsfontosságú a vállalat jövőbeli sikere szempontjából. Ha további információra van szüksége vagy segítséget szeretne a választásban, állunk rendelkezésére és segítünk hozzájárulni cégük sikeréhez.

István Nemecz
Managing Director | Accace Hungary
Kapcsolatfelvétel
Mailchimp - subscribe form sidebar
crosschevron-leftarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram